Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

Α' Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ» 2008 και Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Α' Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ» 2008 και Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Α' Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ» 2008 και Λογοτεχνικός Διαγωνισμός


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΚΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Α' ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ «ΣΙΚΕΛΙΑΝΙΑ» 2008

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ», Το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ξυλοκάστρου και η Νομαρχία Κορινθίας, προσκαλούν όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διενεργείται σε συνεργασία με τη Σχολή «ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ», τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα Ποιητή Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος έζησε και δημιούργησε στην περιοχή μας για πολλά χρόνια.
Ο Διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες, θα διενεργηθεί ως εξής:

1)Την Κυριακή 13 Απριλίου στις 11:30 το πρωί, στο κλειστό θέατρο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» στο Ξυλόκαστρο, θα γίνει η πρώτη γνωριμία και συζήτηση, δηλαδή μικρή εισήγηση από τους διοργανωτές με σκοπό να διατυπωθούν κάποιες ιδέες σχετικά με το πνεύμα και το θέμα του διαγωνισμού, και θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με όλους τους παρευρισκόμενους.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι όχι μόνο η βράβευση των καλυτέρων, κατά το πρότυπο των γνωστών τελετών με τις λιμουζίνες, τα χαλιά και τα χάλια, αλλά η συνάντηση των ανθρώπων με κοινές αναζητήσεις και η οργάνωση μιας ισχυρής αφορμής για δημιουργία.

2)Οι ενδιαφερόμενοι γράφουν τα κείμενα και να τα αποστέλλουν στην επιτροπή μέχρι 31 Ιουλίου 2008.

3)Ακολουθεί η βράβευση των καλυτέρων κειμένων το Σεπτέμβριο σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια των «Σικελιάνιων». Ο Δήμος αναλαμβάνει στη συνέχεια τη δημιουργία εντύπου στο οποίο θα δημοσιευθούν τα βραβευθέντα έργα και όσα ακόμη κριθούν αξιόλογα.


Πληροφορίες : κα. Καζάνη Χριστίνα - 6947892874 και κα. Μιχαλοπούλου Γεωργία - 6979748199.

Πηγή: http://www.xylokastro.gr/dt_detail.asp?DT_ID=334

Δεν υπάρχουν σχόλια: