Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Διαγωνισμός Διασκευασμένου Σεναρίου 2008

Διαγωνισμός Διασκευασμένου Σεναρίου 2008

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) προκηρύσσει για τέταρτη χρονιά διαγωνισμό για τα Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου, ένα για ταινία μεγάλου μήκους και ένα για ταινία μικρού μήκους. Πρόκειται για ένα θεσμό που απευθύνεται σε - νέους κυρίως - δημιουργούς και φιλοδοξεί να τους ωθήσει να στραφούν προς την ελληνική λογοτεχνία που προσφέρει πλούσια θεματογραφία και στερεή βάση για τη συγγραφή σεναρίων.

Φέτος, οι υποψήφιοι καλούνται να ανατρέξουν στο έργο του Μ. Καραγάτση και να διασκευάσουν κάποιο από τα πολλά διηγήματα ή μυθιστορήματα του σε σενάριο. Η επιλογή του φετινού θέματος έγινε στα πλαίσια του εορτασμού του «Έτους Καραγάτση».

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ κ.Πέτρο Μάρκαρη ,τον συγγραφέα και πρ. πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ κ. Δημήτρη Νόλλα, την δημοσιογράφο – κριτικό κινηματογράφου κ. Μαρία Κατσουνάκη, την σκηνοθέτη κ. Φωτεινή Σισκοπούλου και τον συγγραφέα και σεναριογράφο κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, θα κρίνει ολοκληρωμένα σενάρια (όχι περιλήψεις, treatments κλπ).
Θα κριθεί όχι αποκλειστικά η πιστότητα στην πλοκή του πρωτότυπου, όσο η απόδοση του πνεύματος του συγκεκριμένου λογοτεχνικού έργου.

Το ΕΚΕΒΙ θα επιβραβεύσει με 7.000 ευρώ ένα σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους και με 3.000 ευρώ ένα σενάριο ταινίας μικρού μήκους, βασισμένα σε ελληνικό λογοτεχνικό έργο. H απονομή των βραβείων θα γίνει για το σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους στην διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2008 και για το σενάριο ταινίας μικρού μήκους στη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2008.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ή να στείλουν ταχυδρομικά τη συμμετοχή τους (6 αντίτυπα του σεναρίου, βιογραφικό σημείωμα και σαφή αναφορά του λογοτεχνικού έργου που έχει διασκευαστεί) από την 1 Ιουλίου 2008 έως τις 15 Ιουλίου 2008 στη διεύθυνση:

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου»
Αθανασίου Διάκου 4
117 42 Αθήνα

* Επικοινωνία: κα Μυρτώ Τζαννετάκη, τηλ. 210-9200337, e-mail: Mtzannetaki@ekebi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: