Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2008

LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2008 - Call for film/script submissions


LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2008 το διεθνές σημείο συνάντησης για την ελληνική δημιουργία φιλμ και βίντεο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Ιουνίου 2008

Ένα φεστιβάλ φιλμ και βίντεο αφιερωμένο στα νέα μέσα, προσκαλεί δημιουργούς του είδους να συμμετάσχουν!

1. Κάλεσμα για ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, ντοκιμαντέρ, animation, χορευτικά φιλμ, φοιτητικές ταινίες και έργα βιντεοτέχνης.

2. Κάλεσμα για σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών σειρών, βιντεοτέχνης, φοιτητικών ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών και reality shows.

Από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου του 2008, το Λονδίνο γιορτάζει τον ελληνικό πολιτισμό μέσω του φιλμ, του βίντεο και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η Cosmocinema, με τη στήριξη του Hellenic Centre, ετοιμάζει το 1ο London Greek Film Festival, που θα λάβει χώρα στο Hellenic Centre, στην 16-18 Paddington Street, στο Marylebone, στο κέντρο του Λονδίνου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για 1) Έλληνες δημιουργούς φιλμ και βίντεο και 2) μη Έλληνες δημιουργούς που το έργο τους παρουσιάζει οτιδήποτε σχετίζεται με την Ελλάδα, την ελληνική κληρονομιά, κουλτούρα και πολιτισμό. Η πρόσκληση είναι για δημιουργούς που πληρούν ένα από τα παραπάνω δύο κριτήρια, έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Το London Greek Film Festival θα παρέχει στους καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους της τεχνολογίας και γενικά όλους όσους αγαπούν την φιλμική τέχνη και το σινεμά, ένα φιλόξενο χώρο για συζήτηση, εργαστήρια, επιμόρφωση και επικοινωνία με ταλαντούχους καλλιτέχνες από διάφορους τομείς.

Επιπροσθέτως με το London Greek Film Festival θα παρουσιάζεται ένα παράλληλο διαδικτυακό φεστιβάλ που θα φιλοξενεί σενάρια, φιλμ και βίντεο όλων των καλλιτεχνών που έχουν κάνει αίτηση να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, ανεξαρτήτως εάν έχουν μπει στο πρόγραμμα ή όχι.

Κανονική ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων για ταινίες: Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

Τελική ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων για ταινίες: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008*

Κανονική ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων για σενάρια: Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2008

Τελική ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων για σενάρια: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008*

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποβολές αιτήσεων, επισκεφτείτε το www.londongreekfilmfestival.com

Επικοινωνήστε μαζί μας :

press@londongreekfilmfestival.com

* Σε όσους καλλιτέχνες δε δηλώσουν συμμετοχή στην κανονική ημερομηνία, δίνεται παράταση συμμετοχής μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2008 για ταινίες και μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2008 για σενάρια, με επιπλέον επιβάρυνση συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: