Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2008

TZOUMERKA ART FESTIVAL 2008 - εξπρές διαγωνισμός ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους και ψηφιακών φωτογραφιών

Η συνέχεια του Tzoumerka Art Festival προβλέπετε και φέτος εξαιρετική, ανάλογη της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης. Πρόκειται για μία ανοιχτή και δημιουργική συνάντηση καλλιτεχνών από ποικίλους χώρους έκφρασης με κυρίαρχο τον χαρακτήρα πειραματικών αναζητήσεων. Ως εκ τούτου είναι φυσιολογική εξέλιξη η διοργάνωση στα πλαίσια του φεστιβάλ, του πρώτου εξπρές διαγωνισμού ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους και ψηφιακών φωτογραφιών. Το πρώτο “Tzoumerka Digital Express” θα διοργανωθεί το διάστημα 16 έως 20 Ιουλίου στη διάρκεια του οποίου θα πρέπει οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους ή επεξεργασμένες ψηφιακές φωτογραφίες, μέσα σε διάστημα 72 ωρών και πάνω σε ένα θέμα το οποίο θα δοθεί επιτόπου στους συμμετέχοντες. Του διαγωνισμού θα προηγηθούν δύο επιβοηθητικά σεμινάρια, ένα με θέμα τις βασικές αρχές του σεναρίου και ένα περί ψηφιακού μοντάζ.
Ο διαγωνισμός θα έχει έδρα το Δασικό Χωριό Κέδρος, ενώ θα προηγηθεί και ξενάγηση στα τοπία και τα μνημεία των Τζουμέρκων. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν άτομα ή ομάδες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, χωρίς περιορισμούς. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να φέρει τον δικό της εξοπλισμό (camera, laptop, κ.ά) και τους τεχνικούς που ενδεχομένως θα χρειαστεί. Το δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία των ταινιών ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ ανά ομάδα, και στην κατηγορία των φωτογραφιών στα 20 ευρώ, τα οποία ποσά ωστόσο γίνεται προσπάθεια ώστε να καλυφθούν από χορηγίες ή από τοπικούς φορείς. Στους νικητές θα δοθούν βραβεία, με πρώτο 3.000,00 ευρώ στην κατηγορία των ταινιών και 1.000,00 ευρώ στην κατηγορία των φωτογραφιών.
Μία ξεχωριστή ενότητα επίσης θα αποτελέσουν μία σειρά σεμιναρίων, τα οποία στην περσινή διοργάνωση ήταν ένα σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων. Φέτος αποκτούν τις δικές τους ημερομηνίες, ενώ εμπλουτίζονται και με διάφορα άλλα workshops εναλλακτικού ενδιαφέροντος, εκθέσεις βιολογικών ή και τοπικών προϊόντων και outdoor δραστηριότητες αναψυχής. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν μια σειρά από γνώσεις τις οποίες να μπορούν χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή για να καλυτερεύσουν την ψυχική, πνευματική και σωματική τους υγεία, σεβόμενοι το περιβάλλον και τον άνθρωπο.Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 26 έως 31 Ιουλίου, ακριβώς πριν από τις κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Τα workshops περιλαμβάνουν θέματα γνωριμίας με συστήματα σωματικής και πνευματικής άσκησης, διαλογισμού και θεραπείας, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από παλιές ανατολικές παραδόσεις. Επίσης θα γίνουν workshops εξοικονόμησης ενέργειας, λαϊκής τέχνης, παραδοσιακής μαγειρικής, και άλλα.
Το πρόγραμμα θα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορεί κάποιος συμμετέχων να παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια, έχοντας ταυτόχρονα και ελεύθερο χρόνο για άλλες δραστηριότητες όπως περιπάτους, mountain biking, rafting κ.ά. Τον βασικό κύκλο σεμιναρίων θα συμπληρώνουν ομιλίες, συζητήσεις, μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών κλπ.Το κόστος για την παρακολούθηση όλων μαζί των σεμιναρίων ανέρχεται στο ποσό των 120,00 ευρώ
Τέλος, το καθαρά καλλιτεχνικό πρόγραμμα αποτελεί για άλλη μια χρονιά το ισχυρό όπλο του Tzoumerka Art Festival. Ένα πενθήμερο γεμάτο τέχνη ποικίλων μορφών όπως, κινηματογράφο, μουσική, χορό, φωτογραφία, εικαστικά, λαϊκή τέχνη, και άλλες. Θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Αυγούστου στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στα Τζουμέρκα, σε ένα υψόμετρο 900 μέτρων και κάτω από τις επιβλητικές κορφές του βουνού. Το πρόγραμμα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση ωστόσο, όπως και πέρσι, θα περιλαμβάνει ποικιλία σε είδη και αριθμό εκδηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν οριστικοποιηθεί οι συναυλίες των, ΕΙΡΗΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΩΔΩ και MODE PLAGAL και μία έκθεση φωτογραφίες του Χρήστου Γκλίβα. Πολλές άλλες εκδηλώσεις βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης και μέχρι την κυκλοφορία του περιοδικού θα έχουν οριστικοποιηθεί πολλές άλλες ακόμη.
Οι εκδηλώσεις θα καταγραφούν ψηφιακά σε ήχο και εικόνα, ενώ μέρος του υλικού θα μοντάρετε επιτόπου σε ψηφιακό στούντιο που θα στηθεί για τις ανάγκες του φεστιβάλ και θα βγαίνει καθημερινά στον «αέρα» από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ και άλλες συνεργαζόμενες ιστοσελίδες. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος προγραμματίζεται η live αναμετάδοση ορισμένων εκδηλώσεων μέσω ίντερνετ και του δορυφόρου Hellas Sat.Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του www.tzoumerka-art-festival.gr ή στο τηλέφωνο 2685031791 του Δασικού Χωριού Κέδρος (www.guesthousekedros.gr)

1 σχόλιο:

LEPIANA είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΙΣΤΑΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ!