Δευτέρα, Ιουλίου 14, 2008

1o Διεθνές Festival κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα

ο φεστιβάλ αniμasyroς είναι διεθνές φεστιβάλ τέχνης της εμψύχωσης (animation) και διεξάγεται ετησίως στην Σύρο, την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας αστικού πολιτισμού Πλατφόρμα και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης. Έχει ως σκοπό του την προβολή ελληνικών και ξένων ταινιών animation, την εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με το ποιοτικό animation και την αποκέντρωση της τέχνης και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Kατά την διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ αniμasyroς προβάλλονται ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος και από ποικίλα είδη και σχολές.
Παράλληλα το φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την ιστορία και τις τεχνικές του animation από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα.
Οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια γίνονται από καθηγητές κινουμένων σχεδίων και ειδικών εφέ, δημιουργούς animation καθώς και εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού.



Στο πλαίσιο του φεστιβάλ γίνεται μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμελημένα από καθηγητές κινουμένων σχεδίων, καταξιωμένους δημιουργούς animation από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και από εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ ανά τον κόσμο.
Τα σεμινάρια θα καλύψουν την ιστορία των κινουμένων σχεδίων με μία αναδρομή από την εμφάνιση τους μέχρι και σήμερα, με αναφορές σε σημαντικούς δημιουργούς, εταιρείες παραγωγής, ταινίες σταθμούς για την τέχνη του animation και τεχνικές δημιουργίας με παρουσίαση σχετικών αποσπασμάτων από ταινίες.
Τα εργαστήρια θα προσεγγίσουν την πρακτική πλευρά της παραγωγής του animation εστιάζοντας σε συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές (2D, 3D, claymation, κ.α)

Τα σεμινάρια θα γίνονται σε πλήρως εξοπλισμένους υπολογιστές, με την επίβλεψη της τεχνικής μας ομάδας. Την παρακολούθηση των σεμιναρίων θα συνοδεύουν βεβαιώσεις.
Τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε νέους (μαθητές λυκείου, φοιτητές) αλλά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν όρεξη να μυηθούν στην μαγεία της τέχνης της εμψύχωσης (animation) ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες.


Μετά από ένα πρωινό γεμάτο σεμινάρια και ενδιαφέρουσες διαλέξεις και ένα απόγευμα με ταινίες από όλο τον κόσμο, το βράδυ θα μπορεί κανείς να χαλαρώνει με καλή μουσική και φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια και τα μπαρ που μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην φιλόξενη Σύρο.
Την έναρξη του φεστιβάλ θα ακολουθήσει VJ party. Την βραδιά της λήξης του φεστιβάλ και μετά την ανακοίνωση των νικητών θα διασκεδάσουμε σε έναν ξεχωριστό χώρο, με καλεσμένους DJ. Εκπλήξεις αναμένονται μέχρι να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων.


Οι συμμετέχουσες ταινίες θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της προθεσμίας συμμετοχής.

Το διεθνές φεστιβάλ animation αniμasyroς θα διεξαχθεί στην Ερμούπολη της Σύρου στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2008.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 31η Ιουλίου (σφραγίδα ταχυδρομείου). Εκπρόθεσμες συμμετοχές δεν θα γίνονται δεκτές.

http://www.animasyros.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: