Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2008

Διαγωνισμός σύντομης ιστορίας Living Together Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει

Στο πλαίσιο του προγράμματος Living Together, το British Council διοργανώνει, σε συνεργασία με την εφημερίδα "Tα Νέα" και τον εκδοτικό οίκο "Ιανός" διαγωνισμό διηγήματος με τίτλο "Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει".

Στόχος του project είναι να αναδείξει το διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα σε πολίτες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, πολιτισμικές ή θρησκευτικές κοινότητες, μοιράζονται, όμως, ένα κοινό μέλλον σε μία πόλη που αλλάζει συνεχώς.



Ο διαγωνισμός αφορά στη συγγραφή διηγήματος έως 2000 λέξεων. Τα διηγήματα πρέπει να υποβληθούν στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα και μπορεί να αποτελούν πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δύο μήνες στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τη δική τους ιστορία για την πόλη τους και το πώς βλέπουν τη ζωή και το μέλλον τους μέσα σ’ αυτή. Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής των διηγημάτων λήγει την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009.



Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι συγγραφείς Έρση Σωτηροπούλου, Γκαζμέντ Καπλάνι και Χρήστος Χωμενίδης.



Οι δέκα καλύτερες ιστορίες θα εκδοθούν σε ενιαίο τόμο από τον εκδοτικό οίκο "Ιανός", ενώ η εφημερίδα "Τα Νέα" είναι ο αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού. Επιπλέον, οι πιο ταλαντούχοι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια δημιουργικής γραφής με θέμα το διαπολιτισμικό διάλογο, με διδάσκοντα το συγγραφέα και δημοσιογράφο, Γκασμέντ Καπλάνι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, επικοινωνήστε με τη Χρυσούλα Μελίδου (e-mail: chrysoula.melidou@britishcouncil.gr, Τ: 2310-378314).

http://www.goculture.gr/story.aspx?s_id=2621

Δεν υπάρχουν σχόλια: