Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2008

Spark-ο-Καζαμιας: Α- Παρτ' Ουάν

Ιανουάριος

Κερδίζεις τον 1 λαχνό στο πρωτοχρονιάτικο. Πριν προλάβεις να χαρείς, στα κρατά όλα η εφορία ενώ παράλληλα μένεις και με ένα υπόλοιπο οφειλής (4.321,23 euro.) Αρνείσαι πρόσκληση για ταξίδι στη Βραζιλία λόγω εργασίας. Με το που προσγειώνεται η παρέα σου γνωρίζει ένα Βραζιλιάνο (βαθμολογίας 5 στην κλίμακα βρακί ), ο οποίος σε περιμένει να σε γνωρίσει στο αεροδρόμιο σταλμένος από μια μάγισσα. Καθώς δεν σε βρίσκει, προχωρά σε εγχείρηση αλλαγή φύλλου, βάζοντας την ταφόπλακα στον μυθιστορηματικό σας έρωτα, που δεν πρόλαβε να γεννηθεί.
Δεν γνωρίζεις κανέναν άντρα της προκοπής στη δουλειά και συνεχίζεις να είσαι γκρινιάρα, κλαψομούνα και αντιπαθής αλλά βαυκαλίζεσαι ότι είναι η μοναξιά της κορυφής. Συνεχίζεις να έχεις το άγγιγμα της αγαμίας και όποιος σε πλησιάζει… χωρίζει, τσακώνεται και τελικά καταδικάζεται σε αιώνια μπακουρίαση.


Φεβρουάριος.


Σου προτείνεται ταξίδι στην Ιταλία. Αυτή τη φορά την πρόσκληση την φέρνει 1 δίμετρος Ιταλός με μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα κουτί σοκολατάκια. Εκείνη την ώρα είσαι στο χειρουργείο και κρατάς άγκιστρα. Ο Ιταλός φεύγει και το χειρότερο για σένα… παίρνει και τα σοκολατάκια μαζί του! Καπνίζεις και όλοι σε κυνηγούν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Έχεις ακόμα 1 μήνα μέχρι το έμφραγμα και φυσικά δεν έχεις σκοπό να τον περάσεις άκαπνη.
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αρχίζεις να τρως τις συσκευασίες καρδούλες ενώ όλοι σε κοιτούν με οίκτο. Κοιτάζεσαι και βλέπεις ότι ξέχασες να ξυριστείς κόντρα το πρωί. Φτού!... ΣΟΥ!
Για να παρηγορηθείς στέλνεις email στους παραγωγούς του House MD αναφέροντας όλα τα ιατρικά λάθη ανά season, episode, scene. Σου αποστέλλεται συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρεία παραγωγής. Αρνείσαι γιατί κατά βάθος την βρίσκεις να εργάζεσαι για 3 ευρώ την ώρα στην μέση του πουθενά και του τίποτα και να σε μπινελικώνουν όλοι. Ζεις το House MD –χωρίς τις επιτυχημένες διαγνώσεις-. Κοιτάζεσαι για ακόμα 1 φορά στον καθρέφτη, τα γένια 3 ημερών, η κουτσαμάρα και η καφρίλα είναι εδώ. Κοιτάς το σκονισμένο βιβλίο πάνω στο γραφείο. Η γνώση μπορεί να περιμένει.
Ανάβεις τσιγάρο και μπαίνεις στο blog σου που έχει βαρέσει διάλυση.






Μάρτιος.

Η γιαγιά στο φλιτζάνι σου βρίσκει μεγάλη στεναχώρια οπότε είσαι με το διαβατήριο στο στόμα και στην πρόσκληση για Παρίσι λες ναι! Δεν παίρνεις τίποτα από ρούχα μαζί σου εκτός από το νέο σου βιβλίο. Αρχίζεις να το μοιράζεις με αυτοκόλλητα book crossing και φωτογραφίζεις βήμα προς βήμα την διεθνή σου καριέρα.
Συναντάς τυχαία τον Pascal Obispo. Βαθύτατα συγκινημένη αρχίζεις να τραγουδάς «pense a moi.. pense a moi!» Ο Pascal εγκαταλείπει τη μουσική βιομηχανία για να ζήσει το όνειρό του, να γίνει τερματοφύλακας. Η Zazie διοργανώνει συναυλία για να επιστρέψει ο Pascal στην μουσική σκηνή. H Mylene Farmer βάφει το μαλλί της μαύρο σε ένδειξη πένθους και εσύ χαρακτηρίζεσαι persona non grata στην Γαλλία ενώ οι Γάλλοι μουσικοκριτικοί σου απονέμουν βραβείο για την προσφορά σου στην γαλλική μουσική σκηνή.
Αυτόν τον μήνα κανένας Γάλλος δεν θα σου την πέσει αλλά θα πέσεις εσύ από τα τακούνια σου και θα επιστρέψεις στην μαγκουρίτσα σου.
Τα οικονομικά σου είναι χάλια αλλά το ωροσκόπιό σου λέει ότι θα έχεις τρομερές επαγγελματικές επιτυχίες. Θα εργάζεσαι περισσότερες ώρες με λιγότερα ακόμα λεφτά λόγω αύξησης των φορολογικών συντελεστών. Προσπαθείς να ξεπεράσεις τον Pascal αλλά εκείνος παίρνει μεταγραφή στη θέση του Νικοπολίδη, που συνεπής στην δουλειά του κλαδεύει ασταμάτητα στην Κηφισιά κάνοντας παράλληλα υπερωρίες και στους γειτονικούς δήμους για να συμπληρώσει τα ένσημα του ΙΚΑ. Αρχίζεις να κρύβεσαι από τους paparazzi καθώς όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν, πού σταματά η ιστορία και πού αρχίζει ο μύθος.
Ο Pascal βγάζει το πρώτο του φιλανθρωπικό single με ελληνικούς στίχους. «Δεν ξεχνιέσαι, δεν ξεχνιέσαι, γύρω μου είσαι και πλανιέσαι» Η διοίκηση σε εξαναγκάζει σε παραίτηση καθώς ο χώρος της εργασίας έχει μετατραπεί σε σκηνικό του Gray’s Anatomy. Άφραγκη ούσα, ανοίγεις νέο blog γράφοντας την ιστορία σου. Ξεχνάς να βάλεις διαφημιστικά μηνύματα και παραμένεις άφραγκη παρά το ότι έχεις γίνει το τσόλι της ημέρας.

Απρίλιος

Για να σε ευθυμήσουν σου προτείνουν ταξίδι στην Ισπανία. Αρνείσαι λόγω αγοραφοβίας προφασιζόμενη πολλαπλά μεταπτυχιακά. Η παρέα σου καταλαβαίνει «εγκεφαλικά» και σε παρατάνε σύξυλη χωρίς παρακάλια. Κατά την προσγείωση στην Ισπανία την παρέα σου περιμένει 1 Ισπανός (5 με τόνο στην κλίμακα βρακί) σταλμένος από τα ταρώ. Απογοητευμένος που δεν προσήλθες στο ραντεβού της μοίρας ξεκινά και πάλι τα ταξίδια του στον κόσμο για να χορέψει flamenco. Ανακαλύπτει το βιβλίο σου και το μεταφράζει αυτοπροσώπως στα Ισπανικά.
Βρίσκεις καινούρια δουλειά και επιβεβαιώνεται το αναπόφευκτο. Είναι το ίδιο άθλια με την προηγούμενη, φυσικά και οι άντρες είναι κακάσχημοι και υποψήφιοι προστατεκτομής αλλά έχεις συμβιβαστεί. Έχεις μάθει πια όλα τα μέρη για gay στο internet και παρακολουθείς τον κολλητό σου για να μην του κάτσει γκόμενος ποτέ, αφού τόσα χρόνια έχεις επιβεβαιωθεί ότι δεν του έκατσε γκόμενα. Η ζωή σου είναι άθλια αλλά ξέρεις ότι μπορείς να τα κάνεις και χειρότερα, έχεις 8 ολόκληρους μήνες ακόμα μπροστά σου.


Μάιος.

Συνεχίζεις να δουλεύεις και έχεις πλέον δραματοποιηθεί. Κυκλοφορείς σε 2 μόνο αποχρώσεις, πράσινο και μπλε. Κάθε προσπάθεια διάσωσής σου είναι πλέον απέλπιδη. Η παρέα σου παίζει το τελευταίο της χαρτί. Πορτογαλία. Αρνείσαι και πάλι προφασιζόμενη εφημερίες, συνέδρια και τη νέα σου μετεκπαίδευση στην ταρίχευση κατσαρίδας. Οι άνθρωποι έχουν πια σιχτιρίσει μαζί σου. Για να ξεσπάσεις ανοίγεις ακόμα 1 blog.
Αποφασίζεις να το ρίξεις έξω και να παραγγείλεις 1 pizza στη δουλειά. Σε πληρώνουν τα χρωστούμενα του προηγούμενου έτους. Η τσιφουτιά σου είναι πλέον στάση ζωής. Σου στέλνουν κάρτα από την Πορτογαλία με τον Πορτογάλο ψαρά/ποιητή που σε περίμενε μέρες και νύχτες στο λιμάνι ως άλλος γοργονίτσος καθώς το διάβασε στα κοχύλια ότι ήταν γραφτό σας να συναντηθείτε. Απογοητευμένος γράφει την ιστορία σας, γίνεται best seller, γυρίζεται ταινία και παίρνει το Oscar κάποιους μήνες αργότερα. O Pascal μην αντέχοντας το τζατζίκι, έρχεται στη δουλειά και γονυπετής σου ζητά να κλεφτείτε. Κοιτάς και… έχεις εφημερία την επομένη.
Του λες ότι δεν μπορείς και εκείνος σπάει το συμβόλαιο του και γυρίζει στην Γαλλία. Ξεκινάει περιοδεία με 69 παραστάσεις μόνο και παντρεύεται κρυφά από τους paparazzi. Φυσικά και όχι μαζί σου! Άχρηστη!




Μη μιλάς! Σςςςς!!!
Σου 'χω και άλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: