Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

ΘΕ.Σ.Π.Ι. Festival Θεατρου 14 - 30 Μαίου 2010, Ιωάννινα

Στα Γιάννινα θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 30 Μαίου το 7ο Πανελλήνιο φεστιβάλ φοιτητικού θεάτρου. Στον πανέμορφο χώρο της ΘΕΣΠΙ και στο Καμπέρειο, είκοσι περίπου θεατρικές ομάδες από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους, έτοιμες για το χειροκρότημα και για την κριτική.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει πάντως στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 14 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, με την παράσταση της ΘΕ.Σ.Π.Ι «Θέλω να πω θέατρο… κι όλοι να ακούσουν… Θέατρο». Πρόκειται για ένα δρώμενο όπου μια θεατρική συντροφιά κάνει μια συνηθισμένη πρόβα πάνω στο παραμύθι «Το κομμάτι που λείπει…» του Σελ Σιλβερστάιν.

Και κάπου εκεί έρχεται η «φαεινή» ιδέα του Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου. Έτσι, στους ρυθμούς του τραγουδιού tunak tunak tun, που στιγμάτισε και τη συνάντηση των θεατρικών ομάδων του φεστιβάλ, ξεκινά ο αυτοσαρκασμός της ομάδας της ΘΕ.Σ.Π.Ι. μας για την ιστορία του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια. Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Δουκάκη, συμμετέχουν: Ανθή Σιατή, Αντώνης Μαυροδημητράκης, Γιώτα Γρηγοριάδη, Εβίτα Παπαθωμά, Ελένη Χλωροκώστα, Ελίζα Βιέννα, Έλλη Μπομποτσάρη, Επιστήμη Ναστούδη, Εύη Χριστοδούλου, Ευτυχία Αρματά, Κική Οικονομίκου, Μάριος Γαρνάβος, Μιχαήλ Δουκάκης, Miguel Alvarez Sanchez, Πηνελόπη Πλατανίτη, Πολύδωρος Μπένος, Σίσσυ Σιώζου, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Χριστίνα Ματζούκα.

Το Σάββατο 15 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο της ΘΕ.Σ.Π.Ι. θα ανέβει η παράσταση «Έρμαια» της ομάδας της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Την ίδια μέρα, στις 9.30 το βράδυ, στο «Καμπέρειο», η διατμηματική θεατρική ομάδα Θεσσαλονίκης θα ανεβάσει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων».  

Δύο παραστάσεις και την Κυριακή 16 Μαΐου: η θεατρική ομάδα Πανεπιστημίου Πειραιά ανεβάζει το έργο «Real ή τι?» στο θέατρο της ΘΕΣΠΙ στις 8 το βράδυ 
 και το ΤΕΙ Πάτρας το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στο Καμπέρειο στις 9.30 το βράδυ. 

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου, είναι η σειρά της θεατρικής ομάδας ΤΕΙ Λάρισας με το έργο «Night on earth» που θα παιχτεί στο θέατρο της ΘΕΣΠΙ στις 8 το βράδυ.  

Την Τρίτη, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, οι πολιτιστικές ομάδες φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών ανεβάζουν την παράσταση «Ο Ορφέας στον Άδη»
ενώ την Τετάρτη 18 Μαΐου είναι η σειρά της θεατρικής ομάδας Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης με το έργο «Μυστικός Δείπνος».

Στις 20 Μαΐου, στο θέατρο της ΘΕΣΠΙ, στις 8 το βράδυ, η θεατρική ομάδα Χημικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει το έργο «Χρώματα Θανάτου. 
Την επόμενη μέρα, στις 9.30 το βράδυ, στο «Καμπέρειο», θα παιχτεί το «Θάνατος, αυτό το κακό» από τη θεατρική ομάδα της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Το Σάββατο 22 Μαΐου έχουμε πάλι δύο παραστάσεις: «Τα Γρανάζια» της θεατρικής ομάδας Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο θέατρο ΘΕΣΠΙ στις 8 το βράδυ και
«Οι Αριθμημένοι» της θεατρικής ομάδας του Φυσικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο Καμπέρειο στις 9.30 το βράδυ.

Την Κυριακή 23 Μαΐου η θεατρική ομάδα Πανεπιστημίου Αιγαίου θα ανεβάσει το έργο «Στο πανηγύρι του Αγίου Οβίδιου» στο Καμπέρειο, στις 9.30 το βράδυ,
ενώ τη Δευτέρα στο θέατρο της ΘΕΣΠΙ, στις 8 το βράδυ, θα έρθουν οι «Επισκέπτες».

Η παράσταση «Πριν… το μετά» θα δοθεί την Τρίτη 25 Μαΐου στο θέατρο της ΘΕΣΠΙ, στις 8 το βράδυ, από τη θεατρική ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στις 26 του μηνός τη σκυτάλη παίρνει η θεατρική ομάδα Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης με το έργο «Αντέχεις;», ενώ την επόμενη μέρα η ΘΕ.ΣΠ.Ι. με την παράσταση «4 ερημιές».

Το Σάββατο 29 Μαΐου δύο παραστάσεις και πάλι: «Άμλετ 2» από τη θεατρική ομάδα της ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ και «Όνειρο θερινός νυκτός».

Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν την Κυριακή 30 Μαΐου. Πρόκειται για το έργο «Βρίζοντας το κοινό» από τη ΘΕΣΠΙ και την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τη θεατρική ομάδα Ιατρικής Αθήνας.

Το κείμενο είναι clopy/paste από εδώ


Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πράγματα σχετικά με την ΘΕ.Σ.Π.Ι. και είναι χρήστες του facebook μπορούν να την  αναζητήσουν  ως ΘΕ.Σ.Π.Ι.  (κατηγορία ομάδα). Εκεί θα βρουν άφθονο φωτογραφικό υλικό καθώς και όλες τις τρέχουσες δραστηριότητές της.

ΘΕ.Σ.Π.Ι. καλή επιτυχία :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: